divendres, 2 de març del 2012

LA IGUALDAD ES UN DERECHO DE TOD@S!!


Dintre dels actes i de les activitats programades per commemorar el Dia Internacional de les Dones l’ajuntament de Granollers, conjuntament amb el teixit associatiu femení de la ciutat, han preparat un seguit d’actuacions que començaran el mateix dia 8 del mes de març i finalitzaran el dia 21 amb un conte adreçat als i les més petites de la capital del Vallès Oriental.
Programa
- Dia: dijous, 8 de març
- Hora: 17 h
- Lloc: Centre Cívic Palou. Edifici de les antigues escoles
- Organitza: Mares d’Orient
’La maternitat i les seves necessitats no cobertes. Què necessitem per cuidar nutritivament els nostres fills i filles?’ Xerrada col·loqui amb Cristina Romero, autora del llibre Pintará los soles de su camino i coautora d’Una nueva maternidad.
- Dia: dijous, 8 de març
- Hora: 19 h
- Lloc: Biblioteca Can Pedrals
- Organitza: Biblioteca Can Pedrals
- Col·labora: Biblioteca de Granollers, Teatre de Ponent i Taula d’Igualtat d’Oportunitats
Lectures i converses al voltant del llibre Matèria viva, de Teresa Franquesa. Amb la participació de l’autora, Marialba Esquius (actriu), Nicolas Germansen (dramaturg) i la Taula d’Igualtat d’Oportunitats de Granollers.
- Dia: divendres, 9 de març
- Hora: 10.30 h
- Lloc: Seu de CCOO de Granollers (c/ Pius XII, 5-6)
- Organitza: Secretaria de Polítiques d’Igualtat de CCOO Vallès Oriental-Maresme
Assemblea de delegades i lectura del manifest del 8 de Març. Activitat sindical, oberta a totes les dones que vulguin conèixer el món del treball en relació amb la conciliació de la vida laboral i familiar.
- Dia: divendres, 9 de març
- Hora: de 15 h a 16.45 h
- Lloc: Escola de Fàtima
- Organitza: Servei del Pla d’Acollida
Les dones ens trobem i parlem. El grup de mares de l’escola de Fàtima i la Taula d’Igualtat d’Oportunitats de Granollers es troben per parlar al voltant de la celebració del Dia Internacional de les Dones.
- Dies: divendres 9, dissabte 10, diumenge 11 de març
- Hores: dv i ds a les 21 h / dg a les 19h
- Lloc: Teatre de Ponent
- Organitza: Teatre Ponent
Teatre Matèria viva, de Teresa Franquesa. La història d’una dona que poèticament dibuixa, a través de la memòria, els dolors i les alegries de la seva vida.
- Dia: diumenge 11 de març
- Hora: 12 h
- Lloc: Plaça de la Porxada
- Organitza: Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD)
- Col·labora: Taula d’Igualtat d’Oportunitats de Granollers, Servei de Català de Granollers.
Commemoració del Dia Internacional de les Dones. Lectura del manifest, performancea càrrec de la Taula d’Igualtat d’Oportunitats i entrega dels premis de la VII edició del Concurs de Cartells i el Certamen Literari De Dona a Dona. Lliurament de la publicacióUn cop de mà, especial Dia Internacional de les Dones, ’Per un ús no sexista del llenguatge’
- Dia: dimecres, 14 de març
- Hora: 17.30 h
- Lloc: Biblioteca Roca Umbert
- Organitza: Biblioteques de Granollers
Sóc una nena. Contes amb Marta Catalan. Rondalles en què les protagonistes són nenes, noies i dones d’arreu del món que, valentes i enginyoses, resoldran enigmes i aconseguiran vèncer gegants i bèsties ferotges. Activitat recomanada per a infants a partir de 4 anys.
- Dia: dijous, 15 de març
- Hora: 10 h
- Lloc: Seu UGT Vallès Oriental (c/ d’Esteve Terrades, 30)
- Organitza: UGT Vallès Oriental
’Stop a la violència masclista al lloc de treball’. Xerrada formativa adreçada a dones treballadores per dotar-les de les eines i els recursos necessaris per afrontar les situacions de violència masclista als llocs de treball.
- Dia: dijous, 15 de març
- Hora: 17 h
- Lloc: Centre Tecnològic i Universitari de Granollers -CTUG
- Organitza: Dones en Xarxa, CTUG i CIRD
Acte del lliurament de diplomes a les dones que han participat en els cursos de formació d’alfabetització digital i xarxes socials impartits per l’associació Dones en Xarxa.
- Dia: diumenge, 18 de març
- Hora: 12 h
- Lloc: La Tèrmica de Roca Umbert (c/ Enric Prat de la Riba, 77)
- Organitza: Roca Umbert Fàbrica de les Arts
’La fàbrica en femení’. Visita a la Tèrmica. Introducció a la història de la fàbrica amb una projecció i visita a les calderes i els motors.
- Durada: una hora
- Preu de la visita: 2,5 € (jubilats/des i infants de 6 i 12 anys, descompte del 50%. Infants menors de 5 anys, gratuït)
Cal inscripció prèvia a l’OAC (93 842 66 10, www.granollers.cat/ovac)
- Dia: dimecres, 21 de març
- Hora: 17.30 h
- Lloc: Biblioteca Can Pedrals
- Organitza: Biblioteques de Granollers
Sóc una nena. Contes amb Marta Catalan. Rondalles en què les protagonistes són nenes, noies i dones d’arreu del món que, valentes i enginyoses, resoldran enigmes i aconseguiran vèncer gegants i bèsties ferotges. Activitat recomanada per a infants a partir de 4 anys
EXPOSICIONS
- Dates: del 8 al 23 de març
VII Edició del Concurs de Cartells. Mostra de totes les obres presentades per ser la imatge representativa del Dia Internacional de les Dones, any 2012.
- Lloc: Sala d’exposicions de l’Ajuntament (plaça de la Porxada, 6)
- Horari: de dilluns a divendres, de 9 h a 21 h
- Organitza: Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD)
- Dates: del 12 al 29 de març
’Treballadores del món’. Avancem cap a la igualtat de gènere. La situació de les dones i el treball en totes les seves vessants arreu del món.
- Inauguració: dilluns 12 de març
- Hora: a les 20 h
- Lloc: Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau
- Organitza: Fundació Pau i Solidaritat - CCOO
- Horari obert al públic: de dilluns a divendres, de 9 h a 13 h; dimarts, dimecres i dijous, de 18 h a 20 h
ALTRES ACTES
- Guia de lectura Personatges femenins del segle XX. De Pilar Prim a Lisbeth Salander. La guia recull una selecció de personatges literaris femenins que reflecteixen i són testimoni de la riquesa i la complexitat de l’evolució del rol de la dona al llarg del segle passat. Es pot trobar a les biblioteques Can Pedrals i Roca Umbert de Granollers i Frederica Montseny de Canovelles, a partir del 8 de març Elaborada per les biblioteques de Granollers i Canovelles.
Un cop de mà, full d’aclariments lingüístics, especial Dia Internacional de les Dones’Per un ús no sexista del llenguatge’
Exemplars disponibles el diumenge 11 de març coincidint amb l’acte central del Dia Internacional de les Dones, a les 12 h, a la plaça de la Porxada. Elaborat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada