dilluns, 19 de setembre del 2011

UNA NOVA PROPOSTA!!!!

ELLES DIRIGEIXEN
IV CICLE DE CINEFÒRUM. TARDOR 2011




Projecció de pel·lícules dirigides per dones, que ofereixen una mirada reflexiva sobre la situació de les dones. Les pel·lícules d'aquest quart cicle ens condueixen a la reflexió sobre temàtiques que han generat debats socials, com són la conciliació de la vida personal i la vida laboral, les relacions entre pares, mares i fills i els canvis generacionals de les dones. Així mateix, ens mostraran alguns temes com ara les repressions de gènere i la transmissió de rols culturals estereotipats.

Modera el cinefòrum la Sra. Rosa Maria Palencia, doctora en Comunicació Audiovisual, professora de Cinema de la UAB i especialista en cinema de dones.

Totes les sessions són a les 19 hores, a la Biblioteca Roca Umbert de Granollers. 

¡¡¡ESTEU TOTES I TOTS CONVIDADES/ CONVIDATS!!!


Dijous 22 de setembre:

Hola, ¿estás sola? (1995), de Icíar Bollaín. Espanya
És la història d'un viatge i l'amistat de dues noies de vint anys que tenen en comú un passat precari d'afecte. És un relat d'un temps en què la protagonista troba un amor i el perd, es retroba amb la seva mare i la perd, però també troba una amiga, i aquesta sí que serà per sempre.

Dijous 13 d'octubre:

Insomnio (1998), de Chus Gutiérrez. Espanya
La pel·lícula és una comèdia amb tres parelles amb diferent protagonisme. L'insomni servirà com a nexe d'unió entre els personatges. El tema principal és la conciliació de la vida familiar i la vida laboral. També reflecteix una mirada femenina sobre la representació dels malabarismes de les joves mares treballadores.

Dijous 10 de novembre:

Las vírgenes suicidas (1999), de Sofia Coppola. EUA
Els fets es desenvolupen als anys setanta. Història familiar de cinc germanes entre 13 i 17 anys que són sotmeses a dures repressions per part dels seus pares. El primer llum d'alarma s'encén quan una de les germanes intenta suïcidar-se.

Organització: CIRD  i Biblioteca Roca Umbert
Hi col·labora:  Taula d'Igualtat d'Oportunitats de Granollers
Amb el suport de l’Institut Català de les Dones – Diputació de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada